Így változik a boltok és a piacok nyitva tartása szilveszter és újév napján

Megosztás

A legtöbb üzlet kora délutánig nyitva lesz az esztendő utolsó napján is, január 1-jén viszont csak a a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, és a non-stop üzemelő boltok, trafikok lesznek látogathatók.

Alig ért véget a karácsony, máris itt az újabb ünnepi hétvége, hiszen vasárnap jön a szilveszter, hétfőn pedig indul az új év január 1-jével. A boltok tekintetében viszont nagyjából egységes lesz az, hogy mely üzletlánc hogyan tart nyitva az ünnepi napok során.

Mivel az új év első napja munkaszüneti nap, így az összes nagy bolt zárva lesz, beleértve az Aldit, a Tescót, a Spart vagy épp az Auchant. Január 1-jén így csak a benzinkutak, az ügyeletes gyógyszertárak, és a non-stop üzemelő boltok, trafikok lesznek nyitva.

Szilveszter napján, azaz december 31-én ellenben az összes üzletlánc nyitva lesz kora délutánig: a Minap.hu összesítése szerint a Pennyk egységesen 14 óráig, az Aldi, a Lidl és az Auchan 16 óráig, a Tesco 18 óráig tart nyitva, míg a Sparok és az Interspar-üzletek esetén eltérő nyitvatartással kell számolni az egyes boltokban.

Az viszont ugyancsak egységes mindegyik esetében, hogy január 2-a keddtől kezdve a szokott rend szerint tartanak nyitva a boltok.

A miskolci piacok nyitvatartása is változik: a Búza téri piac és az őstermelői piac 30-án reggel öt és délután kettő óra között, míg 31-én csak délig. Január első napján a Búza téri piac és az őstermelői is zárva lesz.

A Városgazda üzemeltetésében lévő Vasgyári és Zsarnai piacok december 30-31-én is a szombatra és vasárnapra jellemző nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, január 1-jén pedig zárva lesznek – írja a portál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek